ArArAt 15 jaar 0,7 liter

€ 79,95
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving

ArArAt Vaspurakan 15 jaar 0,7 liter is een Armeense brandy van ultrapremium klasse. Een zalige brandy die geproduceerd is op de Franse Cognac-methode en 15 jaar in de eiken vaten heeft gerijpt.


De brandy Vaspurakan opent de reeks van “Old assemblages” van ArArAt Brandy. Smaakkarakter van ArArAt Vaspurakan 0.7L New Range Kenmerkend voor Ararat Vaspurakan 0.7L New Range is zijn zijn prachtig verzadigde amber-kleur met bijzondere gouden tinten. De aroma is indrukwekkend met kruidige tonen, koffie en gedroogde exotische vruchten. De smaak is complex maar mooi gebalanceerd met herkenbare gedroogd fruit. In de lange afdronk lichte bitterheid.


ArArAt Vaspurakan 0,7 liter is vernoemd naar de historisch en soeverein oud Armeense vorstendom Vaspurakan, ook wel Edelenland genoemd. Vaspurakan werd in de IX eeuw beschouwd als het land van belofte en het paradijs op aarde. De vorsten van Vaspurakan waren de grootste architecten van hun tijd. Binnen een korte termijn bouwden zij 10 steden, kerken, duizenden forten en citadellen.